Kumppanit


Uutiset

Nordgrenille uutta oppia Italian asvaltilta
23.07.2018


Juuso Nordgrenin tasainen ajo toi seitsemännen sijan myöhään sunnuntai-iltana päättyneessä rallin EM-sarjan Rooman osakilpailussa.

Nordgren aloitti lauantain totutellen, eikä karkkilalainen missään vaiheessa lähtenyt ”hulluttelemaan”, sillä tarkoituksena oli saada tärkeitä EK-kilometrejä alle tulevaisuutta varten.

- Huomattiin, ettei pystytä turvallisella tasolla vastamaan muiden vauhtiin. Tämä oli kovatasoisimpia ja vauhdikkaimpia kisoja, jossa olen ollut mukana, Nordgren totesi.

Lauantain jälkeen Nordgren oli kisassa seitsemäntenä, reilut puolitoista minuuttia kärjessä ajanutta Alexey Lukyanukia perässä.

Sunnuntaina Nordgren jatkoi samalla tahdilla ja päätöspäivän seitsemän erikoiskokeen jälkeen suomalainen löytyi lopputuloksista samaiselta seitsemänneltä sijalta.

- Tämä ei ollut hyvä eikä huono kisa. Vauhti ei ollut sitä mitä toivottiin, mutta kaksi päivää ajettiin ilman ongelmia. Tärkeää kuitenkin saada ehjiä kisoja, jotka rakentavat itseluottamusta, Nordgren summasi.

Fiugin ympäristössä ajettu asvalttiralli oli Nordgrenin kauden kolmas puhtaasti asvaltilla ajettu kisa. Aikaisempiin kisoihin verrattuna italialaiset tiet tarjosivat uudenlaisen haasteen.

- Pidonvaihteluita ei ollut niin paljon kuin Tšekeissä, mutta mutkia oli paljon enemmän. Sunnuntain pätkissä oli vähän samaa kuin Korsikassa ja Monte Carlossa. Tien tyyppi vaihteli paljon; välillä oli kapeaa ja hidasta ja välillä nopeaa ja leveää tietä.

- Huomasin, että pitkissä mutkayhdistelmissä on eniten tekemistä. Pitää löytää tietynlainen pehmeys ja oppia, miten vauhdin saa pidettyä yllä, sillä muualla on yleensä kiihdytys ja jarruttaminen mutkaan, mutta täällä oli pitkiä mutkayhdistelmiä. Niissä vauhdin ylläpitäminen on avainasemassa, Nordgren pohti.

Vaikka kisa ei Nordgrenille ja kartanlukija Tapio Suomiselle tuloksellisesti suuria riemunkiljahduksia antanutkaan, nuorukainen oli kuitenkin tyytyväinen maaliin pääsystä.

- Maaliin ajettiin ja saatiin kokemusta. Kuten sanoin, tämä oli yksi kovatasoisimmista kisoista, missä olen ollut ja kova kilpailu kehittää eniten. Pystyttiin välttämään kaikki ongelmat ja varsinkin lauantaina muille kuskeille tuli paljon rengasrikkoja, kun isoja kiviä oli noussut tielle.

- Siinä kivien kiertämisessä häviää ehkä muutaman kymmenyksen, mutta parempi sekin kuin hävitä kymmeniä sekunteja puhjenneen renkaan takia, Nordgren vertaa.


Rally di Roma Capitale -rallin lopputulokset:

1. Lukyanuk A. 1.48.03,5
2. Basso G. +7,5
3. Grzyb G. +1.04,2
4. Kreim F. +1.16,5
5. Magalhães B. +1.41,2
---
7. Nordgren J. +2.34,7

Tulokset kokonaisuudessaan: https://www.ewrc-results.com/results/44948-rally-di-roma-capitale-2018/?s=186625
 

Kuva: Peter Thul
UUDEMPI UUTINEN UUTISET VANHEMPI UUTINEN
Juuso Nordgren
+358 405 509 871
juuso.nordgren@hotmail.com
© JNRacing.fi 2018 :: Design by Oinasneva design